Angrerettskjema



Angrerettskjema
Eksempel – Mal
WORD PDF
4026 : ⭐⭐⭐⭐⭐ 4.47

Mal

Angrerettskjema

Angrefristen er 14 dager fra den dagen du mottar varen. Dersom du ønsker å benytte deg av angreretten, må du fylle ut dette skjemaet og sende det til:

[Din bedriftsnavn og adresse] [Dato]

Jeg, [ditt navn], meddeler herved at jeg ønsker å gjøre bruk av min angrerett i henhold til angrerettloven. Jeg returnerer herved følgende vare(r):

[Beskrivelse av varen(e) du ønsker å returnere]

Varene ble mottatt den [dato du mottok varene].

[Din adresse og kontaktinformasjon]

Angrerettens konsekvenser

Dersom angreretten benyttes, skal selgeren tilbakebetale alle faktiske kostnader som er belastet for kjøpet, inkludert fraktkostnader for returen, uten unødig forsinkelse og senest 14 dager fra den dagen selgeren mottok melding om angrerettens bruk. Beløpet tilbakebetales på samme betalingsmåte som den opprinnelige transaksjonen, med mindre annet er uttrykkelig avtalt.

Unntak fra angreretten

Angrefristen gjelder ikke for følgende varer/tjenester:

  • [Unntak 1]
  • [Unntak 2]
  • [Unntak 3]

Forpliktelser ved bruk av angreretten

Varen(e) må returneres til selgeren uten unødig forsinkelse og senest 14 dager fra den dagen du gir melding om angrerettens bruk. Returkostnadene dekkes av kjøper med mindre annet er avtalt med selger.

Varen(e) må returneres i samme stand som de ble mottatt, med alle tilbehør og emballasje. Eventuelle verdireduksjoner som skyldes håndtering utover det som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, kan bli fradragsberettiget fra det tilbakebetalte beløpet.

[Din bankkontoinformasjon for tilbakebetaling]

Med vennlig hilsen,

[Ditt navn]


Hva er et angrerettskjema?

Et angrerettskjema er et skjema som gir forbrukere rett til å angre på et kjøp av en vare eller tjeneste innen en bestemt frist. Dette gjelder både for kjøp på nettet og i fysiske butikker. Angreretten gir deg mulighet til å trekke deg fra kjøpet og få refundert pengene dine.

  Oppgjørsskjema Kjøper

Hvordan fyller jeg ut et angrerettskjema?

For å fylle ut et angrerettskjema, må du vanligvis oppgi informasjon om deg selv, kjøpet du ønsker å angre på, og begrunnelse for angrefristen.

Skjemaet kan variere avhengig av selgeren eller tjenesteleverandøren du handler fra, men de vanlige opplysningene som kreves inkluderer:

  • Ditt navn og kontaktinformasjon
  • Datoen du mottok varen eller tjenesten
  • Informasjon om varen eller tjenesten du ønsker å returnere
  • Årsaken til at du ønsker å benytte deg av angreretten

Hvor lang tid har jeg på meg til å angre på et kjøp?

Angrefristen varierer avhengig av hvilket land du handler i og hvilken type kjøp du har gjort.

I de fleste land har du vanligvis 14 dagers angrefrist på nettbaserte kjøp, og 7 dagers angrefrist på kjøp i fysiske butikker. Men det er viktig å merke seg at det kan være unntak for enkelte produkter og tjenester.

Hva kan jeg angre på?

Du kan normalt sett angre på de aller fleste kjøp av varer og tjenester, både på nettet og i butikken. Dette inkluderer klær, elektronikk, møbler og lignende varer, samt tjenester som reiser, hoteller og abonnementsavtaler.

  Domstol.No Skjema

Unntak kan være varer som er spesiallaget for deg, for eksempel skreddersydde klær, eller varer som forringes raskt, som matvarer.

Hvem dekker kostnadene ved retur?

I mange tilfeller vil selgeren dekke kostnadene ved retur. Sørg for å sjekke vilkårene og betingelsene for angreretten i kjøpsavtalen du har inngått.

Hvilke konsekvenser kan det ha hvis jeg ikke benytter meg av angreretten?

Hvis du ikke benytter deg av angreretten innen angrefristen, mister du normalt sett retten til å returnere varen og få refundert pengene dine. Du vil da være bundet av kjøpet.

Hvor lang tid tar det før jeg får tilbakebetalt pengene mine?

Dette kan variere avhengig av selgerens eller tjenesteleverandørens interne rutiner. I de fleste tilfeller skal du få pengene tilbake innen 14 dager etter at selgeren har mottatt den returnerte varen eller bekreftet at du har benyttet deg av angreretten.

Kan jeg angre på et kjøp hvis varen er brukt eller åpnet?

Ja, du kan normalt sett angre på et kjøp selv om varen er brukt eller åpnet. Du må imidlertid returnere varen i samme stand som da du mottok den, med alle deler og emballasje intakt.

Hvordan sender jeg tilbake varen?

Selgeren skal normalt sett oppgi instruksjoner for retur og tilbakelevering i angrerettskjemaet eller på deres nettside. Følg disse instruksjonene nøye for å sikre en vellykket retur.

Det anbefales vanligvis å sende tilbake varen med sporing og forsikring for å sikre at den kommer trygt frem og for å ha bevis på at den er returnert.

Kan jeg angre på et kjøp hvis jeg har brukt varen en stund?

Ja, du kan normalt sett fortsatt angre på et kjøp selv om du har brukt varen en stund. Angrefristen begynner vanligvis å løpe fra dagen du mottok varen.

  Forskudd På Arv Skjema

Kan jeg angre på et kjøp hvis jeg har mistet angrerettskjemaet?

Ja, selv om du har mistet angrerettskjemaet, har du fortsatt rett til å angre på et kjøp. Du kan kontakte selgeren direkte for å informere dem om at du ønsker å benytte deg av angreretten.

Kan jeg angre på et kjøp hvis varen er skadet?

Ja, du kan normalt sett angre på et kjøp selv om varen er skadet. Du må imidlertid informere selgeren om skaden når du returnerer varen og be om refusjon.

Kan jeg angre på et kjøp av digitale produkter eller nedlastinger?

Angrefristen for digitale produkter eller nedlastinger kan variere avhengig av selgeren eller tjenesteleverandøren. Sjekk derfor vilkårene og betingelsene for angreretten før du utfører kjøpet.

Noen digitale produkter eller nedlastinger kan være unntatt fra angreretten dersom du har startet eller fullført selve nedlastingen.

Hva hvis selgeren nekter å godta returen?

Hvis selgeren nekter å akseptere returen din selv om du har fulgt alle deres vilkår og betingelser, kan du kontakte forbrukermyndigheter eller et forbrukerråd i ditt land for å få hjelp til å løse saken.

Hva hvis jeg har spørsmål eller bekymringer angående angrerett?

Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående angreretten din, bør du ta kontakt med selgeren direkte for å få klarhet i saken. Du kan også søke veiledning hos forbrukermyndigheter eller et forbrukerråd i ditt land.

Vi håper at denne omfattende Q&A-seksjonen har besvart alle spørsmål du måtte ha angående angrerettskjemaet. Hvis det er noe annet du lurer på, er du velkommen til å kontakte oss direkte.



Legg igjen en kommentar